MartiniOCP Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Witam Mam problem z powłoką chromowaną, a mianowicie produktem alcladII. Chodzi o to, że zgodnie z zaleceniem pod alclad daje błyszczący czarny. Wszystko wygląda bardzo fajnie, świeci się itd., ale łatwo się ściera. Wiem, że pod alclad jest jakiś dedykowany czarny połysk z tej samej firmy, ale może zabezpieczenie bezbarwnym-błyszczącym trochę pomoże. Ktoś praktykował? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Bezbarwny na chrom wg mnie nic nie da, spłynie z niego po polerce. Jedyna rada to nie dotykać chromu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 Z niedotykaniem to można oszaleć, bo zawsze ktoś coś dotknie i po chwili model będzie oszpecony. Bezbarwny już wypróbowałem, i rzeczywiście efekt marny. Co ciekawe, zderzaki pomalowałem czarnym matem, potem sido, i na koniec chrom. Świecą się średnio, ale chrom trzyma się bardzo dobrze. W każdym razie, jadę jutro po dedykowany alclad nr 304, chyba. To już 4 raz jak zdzieram felgi... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi