Robert19x6 Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Witam mam problem z malowaniem, aerograf nierównomiernie nakłada farbę i tworzą się kropki tak jakby farba była źle pomieszana!czy to możliwe ze to wina zasilania aerka? zasilam go gazem z butli i możliwe że podaje za małe ciśnienie? farby vallejo akrylowe rozcieńczone i z opóźniaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Mogą być tego setki powodów. Przypuszczalny: -za niskie ciśnienie -osłona iglicy jest brudna -dysza jest za mocno lub za słabo wkręcona -uszkodzona iglica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Najlepiej dla pewności przeczyść aerograf. Jeśli to nie pomoże to pokombinuj z ciśnieniem a jak to nic nie da to z odpowiednią konsystencją farby. Najczęściej przyczyną tworzenia się kropek jest źle przygotowana farba lub nie wyczyszczona osłona iglicy na której osiada farba i co jakiś czas leci razem z pożądanym strumieniem farby i tworzą się kropki/kleksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert19x6 Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 czy teraz muszę zmywać farbę z modelu? czy wystarczy drobnym papierem wygładzić i pomalować 2 raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Jak mi się coś takiego dzieje jadę drobnym papierem 2500 i potem maluje 2 raz, raczej nie ma z tym problemów. To zależy jednak co malujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert19x6 Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 spróbuje papierem 1200 bo taki akurat mi się ostał! mam nadzieję że nie znikną linie podziału? a maluje herkulesa z italeri 1:72, nakładałem pierwszy kolor aby zrobić później kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi