Toff Napisano 6 Kwietnia 2007 Share Napisano 6 Kwietnia 2007 Chciałbym pokazać model Avii B.35 - produkt czeskiego Kopro (KP). Zaczęty kilka lat temu. Kilka dni temu wyciągnięty z szafy i dokończony. Jakość wykonania jest delikatnie mówiąc średnia, ale dla mnie satysfakcjonująca. Instrukcja nie podawała numerów farb, a jedynie kolory, więc plamy kamuflażu to H63 Matt Sand, H30 Matt Dark Green i H186 Brown. Spód pomalowałem mieszaniną H65 i H64 (mniej więcej 1/1). Kalkomanie okazały się dramatem. Jedna z "3" rozpadła mi się podczas nakładania (domalowałem brakujący kawał, bo kawałek to złe słowo w tym przypadku), zaś jedno "s" po przypadkowym złapaniu za już nałożoną i wyschniętą kalkomanię. Ponadto oznaczenia państwowe nieco pokruszyły się na niebieskim, więc musiałem to uzupełniać (widać to, i to bardzo ). I na deser trzy "stare" fotki, bo ostatnio spodobała mi się zabawa w "postarzanie" zdjęć. Czarno-białe zdjęcia mają dla mnie znacznie większy urok niż w pełni kolorowe Jeśli kogoś interesuje bardziej ten myśliwiec, to tutaj: http://airwar.valka.cz/muzeum/ostatni/avia_035/default.htm może sobie o nim poczytać (po czesku, a jakże! ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 Podoba mi sie model tylko trochę za bardzo sie świeci (z kąd ja to znam ? ) Poza tym wielki plus za tematykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi