soradek Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Witam Zabrałem się po dłuuuugiej przerwie za klejenie latadeł Odkopałem w szafie Bf 110'tke w skali 1:48, autorstwa Eduarda. Dopiero skombinowałem aparat, także kokpit jest już niemal skończony. Będę wdzięczny za wskazówki na tym etapie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soradek Napisano 4 Marca 2011 Autor Share Napisano 4 Marca 2011 Prace posuwają się powoli do przodu, dzisiaj prawdopodobnie spasowany zostanie kadłub Także wstawiam kilka zdjęć na obecnym etapie. W dalszym ciągu zapraszam do pisania uwag, jakichś wskazówek, od których warsztat aż ocieka Dodaję też ogólne zdjęcie zestawu, zapomniałem w pierwszym poście wstawić (nie mojego autorstwa, ale identyczne z moim zestawem) Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Będę biernym obserwatorem, gdyż sam nic nie doradzę a chętnie popatrzę by wiedzieć zo można w swoim zrobić... Na razie kabinka wygląda nieźle - tylko przed pilotem coś jakby horyzont nie bardzo w poziomie mi wygląda wić co wnikliwsi zasugerują odpowiednie wychylenie klap i orczyka o tym , ze na lotnisku nie powinien stać nie wspomnę Oczywiście zartuję.... tego pewnie w kabinie się i tak nie dojrzy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soradek Napisano 4 Marca 2011 Autor Share Napisano 4 Marca 2011 Faktycznie, dopiero teraz zwróciłem na to uwagę... ale takie były już blaszki, więc nie myślałem o krytycznym podejściu do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soradek Napisano 4 Marca 2011 Autor Share Napisano 4 Marca 2011 karolkonw Dzięki za link, gdzieś mi mignęły pojedyncze zdjęcia z tego albumu Planuję wykonac model w wersji D, z tzw."rybim brzuchem", tzn sklejkowym zbiornikiem- bodajże na łuski od km'ów: (drugi od góry): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soradek Napisano 4 Marca 2011 Autor Share Napisano 4 Marca 2011 Też byłem za RLM02 ale jadę zgodnie z instrukcją, piszą że ba być RLM66.. to kładziemy RLM66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soradek Napisano 4 Marca 2011 Autor Share Napisano 4 Marca 2011 Też właśnie spotkałem się z różnymi głosami w tej sprawie, ale postanowiłem robić zgodnie z instrukcją, w razie jakiegoś konkursu czy cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soradek Napisano 5 Marca 2011 Autor Share Napisano 5 Marca 2011 kadłub już prawie spasowany, ostatnie szlify i będzie gotów ;) przy okazji; nie ma ktoś może jakichś w miarę dokladnych szskiców/zdjęć/obrazków karabinów znajdujących sie na przodzie kadłuba..? Będę wdzięczny za pomoc, przymierzam się do okablowania ich (instalacji pneumatycznej) ale nie znalazłem dostatecznie dobrych zdjęć... P.S. Wiem zę google nie gryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitchell78430 Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 ile to trzeszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi