wolvi Napisano 10 Kwietnia 2007 Share Napisano 10 Kwietnia 2007 Robię sobie dioramkę korzystając z dwóch zestawów Dragona czyli 6146 i 6145 jako podstawka puszka po orzeszkach, jako podłoże modelina, skałki i gruz żwirek i kamyczki ozdobne, trawa - pędzel. Figurki przedstawiają spadochroniarza z fg-42 i snajpera SS z gew-43 z lunetą 4x w koło masa 5 grantów + dwa worki z granatami, 3x manierka, dwie menażki, jeden Panzerfaust , plecak i zdobyczny M1A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 10 Kwietnia 2007 Share Napisano 10 Kwietnia 2007 No dioramka ładnie się prezentuje nawet w tym stadium budowy, a co dopiero będzie gdy ją skończysz. Powodzenia i gratulacje jak do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 14 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2007 Co się zmieniło, po pomalowaniu modelcolorami, posmarowaniu kredami, białym suchym pędzlu, czarnym i zielonym washu i działaniem nożem na krawędzie kamieni powstało mi to dodałem dużo zielenizny,(naturalnej, takiej kolejowej) no i wszystko pomalowane zielono w różnych odcieniach tu mi normalnie wyszło nocne zdjęcie oto to zielenizna, czyli trawa, krzaczki i kikut drzewka oliwnego kamienie pomalowana snajperka, ale jeszcze szmaty nie są wykończone znalazłem w graciarni trochę amerykańskich kartonów i wrzuciłem tam skrzynkę na 7.62 ( zapas amunicji do FG42) i parę amerykańskich min rodem z Tamiy tył snajpera i widoczny w tracie malowania FG42, a spadochroniarz ma w łapkach strzelbę ( kocham zestaw DRAGON 6149 gdzie można ją znaleźć) całość w tle farby modelcolor (używam tylko 5 flakoników (black 169 ; white 001 ; F RED 031 ; F BLUE 056 ; F YELLOW 015) i firmowej palety kolorów ) i maskol humbrola przepraszam za zdjęcia, ale aparat mi świruje i nie chce używać cyfrowego filtru słonecznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yendrekyX9 Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 wygląda pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi