Paweł Czarnocki Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam. Chciałbym pokazać kolegom zawartość tego oto pudełeczka: Pierwsza ramka Druga ramka Trzecia ramka Czwarta ramka (2 sztuki) Elementy lufy I wózka transportowego (2 sztuki) Ramiona, opory Trawionki Metalowa lufa Model wykonany jest bardzo ładnie. Jest dużo drobnych i precyzyjnych elementów. Spodobało mi się wykonanie zakończeń lemieszy oporowych Pojawiły się nieścisłości co do wykonania lufy. Porównałem lufę Trumpetera z lufą RB Model. Trochę się różnią ale to zapewne wynika z podziału technologicznego modelu. Natomiast jest spora rozbieżność w długości hamulca wylotowego Zestaw robi wrażenie. Ramki czyste, bez wypływek i jamek skurczowych, kilka śladów po wypychaczach znalazłem ale w miejscach całkiem niewidocznych po sklejeniu. Jako pasjonata uzbrojenia "Sdiełano w CCCP" cieszy mnie ten model. Powiększa się gama holowanych dział. Na pewno niejeden z Was wykona ciekawą winietkę z tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Wydaje mi się, że co do lufy to lufa RB model jest do JSU 152(oraz SU 152), jeśli to ta sama armata to RB model jest dobrze odwzorowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi