maslav Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 (edytowane) Ponieważ brakuje tutaj jak widzę tego modelu, wrzucam fotki mojego Fencera. Model Zvezdy ale te same wypraski widziałem tu w pudełkach Revella, Dragona a skoro Zvezda to zapewne też Italeri. Bardzo bogaty zestaw uzbrojenia (wystarczy na kilka modeli) ale Zvezda zaoszczędziła na kalkach, dwie wersje malowania obie identyczne a różnią się jedynie kalkami. Revell o ile mi wiadomo dokładał ciekawsze malowania (sowieckie w kamuflaż i irackie). Zvezda puszczała model w trzech pudełkach Su 24, Su 24M i Su 24MR. Moja wersja to ta bez literki z tyłu, czyli bombowa, podstawowa. Model bardzo przyjemny, rzekłbym relaksacyjny wszystko pasuje brak nadlewek, zużyłem minimalne ilości szpachli i tylko w miejscach w których są używane w każdym modelu (łączenia połówek kadłuba, krawędzie płatów. Po sklejeniu model po prostu piękny tak jak oryginał. Widziałem (2 sztuki) w locie na bardzo niskim pułapie na Białorusi - i się zakochałem, po prostu cudo - wyglądały jakby szybowały. Najtrudniejsza rzecz w modelu to dobór koloru, zmywałem go chyba 3 razy. Chyba większość Su 24 malowana była wg jednego schematu ale używano farb od niebiesko-szarej do szarości neutralnej. Żeby nie zanudzić czytelników przejdźmy do galerii a o sobie napiszę następnym razem. Maszyna w barwach 149 gwardyjskiego Krasnoznamiennowo (spod czerwonego znaku-inaczej się tego przetłumaczyć nie da) BAP (pułku lotnictwa bombowego). Lotnisko Karszi, październik-grudzień 1988 roku W całej okazałości: [/img] --------------------------------------------------------- i dla równowagi od tyłu: [/img] --------------------------------------------------------- Cała maszyna w widoku z boku: [/img] ------------------------------------------------------------ Model sklejałem "z pudełka" tak jak większość moich modeli i zdecydowanie go polecam, dla początkujących bo wszystko do wszystkiego pasuje, dla zaawansowanych- bo jest po prostu piękny. Dla mnie wyznacznikiem dokładności jest podobieństwo modelu do oryginałów na zdjęciu więc nie przykładałem wyprasek do planów ale po porównaniu ze zdjęciami prezentuje się bardzo dobrze. Aaaa zapomniałem o najważniejszym... śmigiełko się nie kręci, niestety. Edytowane 30 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 ładnie go zrobiłeś co śmieszniejsze przed chwilą skończyłem dokładnie ten sam model niestety za późno żeby coś podpatrzeć od ciebie jutro rano wstawiam galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslav Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 He he, chętnie zobaczę. U mnie jest trochę braków ale ogólnie mi się podoba piękna bryła i dobry jakościowo model zrobiły swoje, kusi mnie żeby zrobić drugiego w irackich barwach, ale zbyt wiele innych czeka w szafie. Kleiłeś Zvezdę czy innej firmy, interesują mnie inne malowania niż to jednolite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 zvezde, z tymi samymi numerkami nawet super się robiło ale zresztą jutro zobaczysz co wyskrobałem teraz już bym wrzucił ale wolę fotki w dziennym świetle no i po sklejeniu chętnie bym zrobił go jeszcze raz nawet w tym samym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslav Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 W takim razie jutro będę szukał tu twojego Fencera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi