biahh11 Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Witam. SłyszaLem ze mozna zrobic wlasne kalkomanie, ale nie potrafie znalesc takiego papieru nie wiem ktory by sie nadawal do drukarki atramentowej i jak to wydrukowac zeby nie rozmylo sie jak bedzie sie to klasc na mdel. Prosze o rade jak to zrobic, jaki papier kupic i gdzie. Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar7707 Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 na allegro wpisz papier do kalkomanii i jest do atramentówek jak i do laserówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Z własnego doświadczenia wiem że drukowanie atramentówką to kicha totalna! Efekty z lasera są o niebo lepsze. 2 temat jest taki: Jak już wydrukujesz atramentówką musisz wydruk zabezpieczyć by woda go nie rozmyła. Jest taki magiczny środek "Microscale Liquid Decal Film" - w naszym kraju zdobycie go graniczy z cudem! Jak masz wejścia za granicą to możesz spróbować to ściągnąć ale na 1 tubkę biznes nieopłacalny:/ Mi udało się kalkę zabezpieczyć lakierem bezbarwnym w sprayu (nie akrylowym). Niestety taka kalka była okrutnie gruba i ni jak się miała do kalek oryginalnych. nakładanie jej też nie należało do przyjemnych (kalka okrutnie sztywna). Jeśli masz czas i dużo samozaparcia + pieniędzy to po kombinuj , ale lepiej znajdź kogoś z laserówką , zaoszczędzisz dużo czasu, kasy i nerwów. Powtarzam że kieruje się tylko swoimi spostrzeżeniami! Pozdrawiam w razie pytań pisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biahh11 Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 Dziękuje bardzo za podpowiedzi. No fajnie by było robić jakieś swoje napisy we wnętrzu czołgu lup inne. No cóż bedzie trzeba kabinowac dziekuje pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi