pioter Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 daje do galerii jako ze sam nie wiem kiedy dostane wene na malowanie. Pierwotnie chcialem poprawic Airfixa, jadnak model ten jest 8 mm krotszy od Emhara wiec pozostla przebudowa. Z Airfixa skradlem sponsory (o dziwo prawie pasuja), wozek sterujacy i przednia plyte nadbudowki. Co zmienilem: - poszerzona nadbudowka (byla szersza niz w Mark IV) - odciolem trapezowy wlaz - dorobilem nowy okragly - przedluzylem troche tylni wozek - wymienilem "pistole" - gasienice z MT (jeszcze zywiczne, teraz z metalu, po lekkim nacieciu fajnie sie doginaja) - poprawilem wglebienia na polokragle (rzecz charakterystyczna w Mark I) przy srubach naciagowych - bardzo duuuuzo nitow i listw mam nadzieje ze sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Zakres nitowań i innych pierdołek przyprawia mnie o opad szczeny. Coś mi daszki nad wylotami spalin nie pasują - za szerokie moim zdaniem. Czyżby ''kopytko'' do żywicy?Hę? A gdzie fota tych nowych gąsek?Bo bym oblukał je... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Rozumiem, że wrzuceniem tego "gotowego" modelu stałeś się pionierem nowego trendu w modelarstwie: modeli złożonych nie pomalowanych. Czekam z niecierpliwością na kolejne trendy typu: sklejone pół kadłuba, czołg bez wieży i kół. Po co wrzucać go do galerii? Możesz mi wytłumaczyć? Zrobiłeś juz tyle, że malowanie to pikuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Bo od jakiegos roku nie mam pociagu do psikania. Czytaj post od poczatku Mam jakies 30 sztuk w stanie surowym Jak dam do warsztatu bedzie temet niedokonczony A tu metalowe gaski Na kopytko juz za pozno, ale bedzie cos takiego + badziewie (Supply tank) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Bo od jakiegos roku nie mam pociagu do psikania.Czytaj post od poczatku Mam jakies 30 sztuk w stanie surowym Jak dam do warsztatu bedzie temet niedokonczony A ja mam okolo 15 nie sklejonych modeli w pudełkach i nie wrzucam ich do galerii. Bierz się za robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Bo od jakiegos roku nie mam pociagu do psikania. Na kopytko juz za pozno, ale bedzie cos takiego + badziewie (Supply tank) Też się zastanawiam nad Supply...a gąski fajne [te mietalowe] i ''kobitka'' też. Mam nadzieję że ruszę ze swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 W pudelkach to ja mam jakies 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 Coś mi daszki nad wylotami spalin nie pasują - za szerokie moim zdaniem. Masz wasznosc racje, juz poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi