karambolis8 Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Witam. Od pewnego czasu mam problem z wymienionym aerografem. Czasem nie zasysa farby ze zbiorniczka. Powietrze leci, ale po odchyleniu spustu dalej samo powietrze, ewentualnie troszkę farby. Wystarczy jednak zatkać szczelnie dłonią zbiorniczek od góry i farba leci jak należy. Składam go i rozkładam, czyszczę specjalnymi szczotkami kanaliki i nic. Na dyszy uszczelka jest, kapturek, z którego wylatuje powietrze uszczelniam teflonem. Najlepsze jest to, że co jakiś czas działa poprawnie, jednak nie odkryłem co ma na to wpływ. Proszę o wskazówki bo jestem na skraju załamania nerwowego ;) Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Miałem podobny problem, tyle że w moim przypadku po wymianie uszczelki przy dyszy problem ów zniknął. Jeżeli mówisz że z uszczelką wszystko gra to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Maja 2011 Autor Share Napisano 27 Maja 2011 Okazało się, że dysza za bardzo wystawała poza kapturek. Trochę udało mi się to naprawić, ale teraz podczas malowania muszę ściągać osłonę iglicy, bo farba się na niej zbiera i aero wtedy chlapie. Nie wiem co jest nie tak :( Aero nie jest fizycznie uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi