Piotr_P Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Kolejny wspaniały eksponat w Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie. TUPOLEW TU-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Dzieki Piotrze, jakos nie moge trafic do Polandii ostatnio, a mialem juz od dawna zamiar wzac sie ze Tu-2 ( teraz bede mial wieksza motywacje ). Masz moze jakies fotki kabiny moze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Lipca 2011 Autor Share Napisano 15 Lipca 2011 Niestety nie mam :( Ogólnie eksponaty są ogrodzone łańcuchem i nie ma za bardzo jak się zbliżyć aby dokładnie wszystko sfotografować. Można by co prawda szybko przeskoczyć za łańcuszek ;) ale po pierwsze często wychodzą na patrole ochroniarze (swoją drogą jestem za,bo jak znam naród polski już dawno by wszystko rozkradli na "pamiątki" ) po drugie szanuję ograniczenia wynikające z mojego poprzedniego stwierdzenia. Byłem niesamowicie szczęśliwy ,że mogłem sfotografować kabinę Petlakowa,dzięki uprzejmości technika konserwującego go. Biorąc pod uwagę poprzedni i obecny stan Petlakowa i Tupolewa wygląda na to ,że Tupolew dopiero "czeka" na jakieś zabiegi bo wygląda tak samo jak dawniej zaś Petlakow "odmłodniał"-nowe pleksy,powrót stanowiska strzelca itp To samo dotyczy porównania Ił`a-2 z Ił`em-10-ten pierwszy ten otrzymał nowe pleksy i gdyby na wszystkich samolotach zmieniono/odnowiono malowanie byłyby perełkami . Mam jednak nadzieję,że kiedyś bedzie mi dane wejśc do Tupolewa czy Jak`a-9,Ił`a-2 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 I z ta nadzieja bede czekal na kolejne zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi