duszek Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Witam Mam takie pytanie. Zauważyłem że kiedy maluje pędzlem przy użyciu starych farb to nie występuje wtedy efekt smug błyszczących. Natomiast często jak maluje nowymi farbami to smugi są prawie zawsze. Dlaczego tak się dzieje? I jak uzyskać efekt aby nie było smug? I czy malując pędzlem uda się uzyskać efekt zbliżony do aerografu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piojab95 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Moim zdaniem jest to efekt wysychania farby, z wiekiem odparowywuja substancje zawarte w farbie i to może być tego przyczyna.Cieżko jest uzyskać taki efekt, malując pędzlem warstwa farby jest zawsze grubsza i bardziej błyszcząca niż przy użyciu aerografu. Ja osobiście wole areograf, mam wtedy pewność ze warstwa farby jest idealnie rozłożona na powierzchni i estetycznie wyglada to dużo lepiej. Pozdrawiam: Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2011 No cóż ja też wróciłem do aerka. Tylko nim można uzyskać najlepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi