barteb Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Witam, pracuję nad swoim drugim modelem w "karierze" - mig-29 1:72 w natowskim kamuflażu. Dla sprawdzenia poprawności kolorów farb pomalowałem jedno skrzydło, jednak po nałożeniu barw moim oczom ukazała się spora ilość paprochów. Da się je usunąć jakimś sposobem? Maluję Pactrami. pędzlem. To mój pierwszy post na forum, więc chciałbym się ze wszystkimi przywitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Spróbuj przepolerować powierzchnię papierem 2000 na mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteb Napisano 16 Września 2011 Autor Share Napisano 16 Września 2011 Jeszcze dwa pytanka. Polerować po nałożeniu lakieru bezbarwnego na model czy przed? Musi być koniecznie papier 2000? Mam na stanie 1500 a do najbliższego budowlanego/jakiegokolwiek innego gdzie dostanę papier ścierny, mam nienajbliżej Takie polerowanie nie zedrze farby z modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Poleruj przed bezbarwnym. Jak przetrzesz farbę na wylot, to możesz podmalować i polerować jeszcze raz. Jak polerujesz po bezbarwnym, to trudno będzie naprawić ewentualne przetarcia, a i tak na koniec musiałbyś całość malować lakierem jeszcze raz. Swoje modele wyrównuję papierem 2500 właśnie ze względu na to, żeby tylko przepolerować, a nie szarpać farbę. Czy 1500 się nada? Podejrzewam, że tak - możesz spróbować. Jeszcze taka wskazówka - nie oszczędzaj wody. Jak będzie za mało, to może Ci się farba porysować, a papier zapchać. Woda farbie nie zaszkodzi, jeśli jest farba sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteb Napisano 16 Września 2011 Autor Share Napisano 16 Września 2011 OK, spróbuję z 1500. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi