duszek Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Witam Mam ostatnio problem z malowaniem przy pomocy aerografu. Kiedy maluje to na powierzchni modelu pojawia się "brudna farba" szczególnie jest to widoczne przy malowaniem jasnym kolorem. Robią się takie jakby kałuże. Miałem kiedyś też podobny problem który rozwiązał się wtedy kiedy zmieniłem kompresor. Czy sprężąrka może coś wyrzucać z siebie? Mój kompresor to membranowy Atlantis. Poradzcie coś. Dodam że zmieniałem aerografy, farby(raz light grey vallejo, drugi raz matowy lakier też od vallejo) stosowałem i nie stosowałem retarder. Lipa. Nic nie pomaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Witaj.Nie znam tego typu dmuchawki,ale jak nie ma odwadniacza to moze byc to wilgoc z powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 Ja podejrzewam że za mocny strumień farby dawałem i trzymałem aerek za blisko modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 A kompresor masz olejowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 11 Października 2011 Autor Share Napisano 11 Października 2011 Już się wszystko wyjaśniło. Po prostu za dużo farby puszczałem, za duży strumień i przez to były zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi