Michalw Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Witam. Macie może jakieś sposoby (najlepiej krok po kroku) jak zrobić gablotę z plexiglas. Chodzi mi o taką małą żeby np. nakryć na dioramę. Jak i czym łączyć żeby aż tak nie kuło w oczy. Można też dać przykłady ze szkłem. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Plexi bezbarwna 2 lub 3 mm zależy od wymiarów, małe gablotki robię z 2mm. Kupuje w hurtowni odpadki z ciętych arkuszy 205x305cm. Co do cięcia - odpada cięcie piłką do metalu, w miejscu cięcia topi się od temperatury. Ja rylcem trasuję miejsce cięcia i przełamuje w tym miejscu. Pęka dokładnie tam gdzie natrasowałeś -tylko trzeba miejsce przełamania ścisnąć klockami np. drewnianymi. Klejenie - klej Bison do tworzyw MMA. Szybko schnie bezbarwny. Gablotki z plexi szybko i tanio można sobie zrobić ale po pewnym czasie mętnieją. Szklane lepsze - nie przyciągają kurzu i przejrzystość lepsza. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Mam trochę plexi ale jest w niektórych miejscach lekko porysowana. Czy jest jakiś sposób na usunięcie rys jakimiś domowymi sposobami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 ja znam tylko polerowanie pastą do zębów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi