Jasiek Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Witam! Przedstawiam dwie figurki grenadierów niemieckich pochodzących z zestawu Dragona. Pozostałe dwie nie zostały wykorzystane, ponieważ nie pasowały mi do podstawki. Figurki zrobiłem parę lat temu i nigdzie ich do tej pory nie pokazywałem. Pisałem już w innych działach, że wracam do modelarstwa plastikowego po dłuższym obcowaniu z kartonówkami. Zanim zrobię coś nowego, chciałem pokazać moje dawne wypociny, które przetrwały na półce. Podstawkę wykonałem z przykrywki od słoika. Słup z drogowskazami, to zestaw dodatków Italeri. Muszę popracować nad malowaniem twarzy i cieniowaniem, bo nie bardzo mi to wychodzi. Zdjęcia starałem się robić przy dziennym świetle, ale i tak nie wyszły najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Niestety brak cieniowania twarzy i munduru jest widoczny, sprawia to, ze figurka nie ma życia, poćwicz z olejami są świetne do cieniowania, dają dużo czasu na operowanie. Gdybyś nie napisał o tej zakrętce od słoika to bym sie nie skapnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Dzisiaj bawiłem się washem (uczę się dopiero tej techniki) i przy okazji wycieniowałem mundury grenadierów. Spróbuję poprawić też twarze. Jak nic nie popsuję, to pokarzę jak wyglądają figurki po modernizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Ok pokazuj, ale wash na mundurach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Może brzmi to dziwnie, ale to taki mój mały eksperyment. Kładłem wash na M151A1 Shmire i byłem ciekaw, czy można to samo zrobić na figurkach. Efekt jest dosyć interesujący, przynajmniej dla mnie. Jeśli uda mi się poprawić twarze, to wstawię zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Jestem ciekaw jak te mundury wyjdą. Ale wogle nie jestem przekonany do tej techniki na mundurach. Robiłem kiedys washa na figurkach, ale w skali 1:72. Tu mógłbyś pokombinować olejami albo akrylami. Ale najpierw zobaczymy jak Ci wyszły z washem powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Dobra, zanim popsuję buźki, pokażę jak wyglądają mundury po washu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi