viki2000 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) Czwarty model, który złożyłem i cały czas się uczę, przedewszystkim nieodważyłem się na zrobienie uszczelek okien, kilka innych błędów, ale przyjemnie wygląda na poleczce : Uploaded with ImageShack.us Edytowane 26 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Witam. Faktycznie model wygląda bardzo przyjemnie a nawet bardzo dobrze, podoba mi się naczepa, wygląda realistycznie, można prosić o bliższe zdjęcia samego ciągnika i samej naczepy? Fajnie prezentuje się ładunek, wózki prosto od producenta. Gratuluję modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauda86 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Witam. Jak dla mnie wygląda rewelacyjnie naprawdę. Kominy w Mańku są seryjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Tak, kominy sa z zestawu, halogeny, "koguty", i klaksony sa dodane przezemnie. Grubyjg, zdjecia zrobie po kupnie baterii, po tej sesji cos mi sie z nia stalo i nie wiem czy dokonala zywota, czy to wina aparatu. Wozki sa metalowo-plastikowe, swieci przedni halogen, i wydaja dzwiek, wiec generalnie zabawka, ale po dokonaniu kilku zmian i podmalowaniu, prezentuja sie swietnie jak na cene 16,99, a trafilem przypadkowo na alledrogo, obecnie ze 100 jest jeszcze 98 na stanie, i przedewszystkim sa skalowe, czyli 1:24, tzn tak przynajmniej pisze na opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwmen Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Model jest bardzo ładny. Przyjemnie się na niego patrzy Czego użyłeś na podłoge w naczepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Bardzo, bardzo ładny aż się chce mieć coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Swietny model, a co mi sie najbardziej podoba to fakt, ze jest bardzo czysto wykonany. Dobra robota. Co do uszczelek to najlepiej popraktykuj sobie np. markerem na jakims kawalku plastiku, albo na innym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 Dzięki wszystkim za miłe komentarze. Popróbuje z tymi uszczelkami, nawet na surowej kabinie, później i tak na to podkład idzie, także powinno być ok. Podłoga naczepy jest zrobiona oczywiście z balsy, ktorej pełno na alledrogo i w sklepach modelarskich, o ile pamiętam użylem grubosci 0,8mm, a linie zrobilem niepiszącym długopisem. Ciągnikowi brakuje 2-ch elementów, które już są zrobione. Literki "L" w zielonym kółeczku na przednim zderzaku, oraz siateczki w dolnej części przedniego zderzaka, o której przypomniało mi zdjęcie kolegi andre33, który prezentuje ten sam model w nieco innym malowaniu kilka tematów niżej w tym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzelo77 Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Czym malowałeś balsę na podłogę naczepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 28 Marca 2012 Autor Share Napisano 28 Marca 2012 Hmmm czym malowałem ... nazwy nie podam, ale to najzwyklejszy lakier/farba do drewna, ktory mi zostal z malowania belek na tarasie, palisander albo ciemny buk z tego co pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody016 Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 A te beczki shellowskie to są z zestawu? Przydałyby się takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 29 Marca 2012 Autor Share Napisano 29 Marca 2012 Tak, beczki są z zestawu. W zasadzie bardzo trudno dostępne jako osobne dodatki, 2 lub 3 zagraniczne sklepy mają. Takie mam info dzięki JarkowiS. Beczki z zestawów wojskowych 1:35 nie powinny chyba jakoś bardzo odbiegać gabarytami od tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 No nie wiem, rzeczywiste beczki wojskowe i te raczej sie nie różnią a miedzy skalą 1:24 a 1:35 będzie różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 29 Marca 2012 Autor Share Napisano 29 Marca 2012 Dlatego napisałem " chyba " , a roznica oczywiscie ze bedzie, ale nie jakas kolosalna. Jak bym mial obie to bym dokonal pomiarow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Wystarczy że weźmiesz tą swoją 1:24 i zmierzysz i wymiary pomnożysz razy 24 to uzyskasz wymiary rzeczywistej beczki, potem mozesz je sobie podzielić przez 35 żeby poznać wymiary beczki 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi