Skocz do zawartości

Man F2000 i Heavy Duty Trailer 1:24

viki2000

Rekomendowane odpowiedzi

Czwarty model, który złożyłem i cały czas się uczę, przedewszystkim nieodważyłem się na zrobienie uszczelek okien, kilka innych błędów, ale przyjemnie wygląda na poleczce :

dsc01111xh.jpg

dsc01112xk.jpg

dsc01113lq.jpg

dsc01114t.jpg

dsc01117e.jpg

dsc01119r.jpg

dsc01122yk.jpg

dsc01125zp.jpg

dsc01123nowy.jpg

dsc01127fu.jpg

dsc01118nowy.jpg

dsc01120xwe.jpg

dsc01124r.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez Gość

Witam.

Faktycznie model wygląda bardzo przyjemnie a nawet bardzo dobrze, podoba mi się naczepa, wygląda realistycznie, można prosić o bliższe zdjęcia samego ciągnika i samej naczepy? Fajnie prezentuje się ładunek, wózki prosto od producenta. Gratuluję modelu.

Witam. Jak dla mnie wygląda rewelacyjnie naprawdę. Kominy w Mańku są seryjne?

Tak, kominy sa z zestawu, halogeny, "koguty", i klaksony sa dodane przezemnie.

Grubyjg, zdjecia zrobie po kupnie baterii, po tej sesji cos mi sie z nia stalo i nie wiem czy dokonala zywota, czy to wina aparatu.

Wozki sa metalowo-plastikowe, swieci przedni halogen, i wydaja dzwiek, wiec generalnie zabawka, ale po dokonaniu kilku zmian i podmalowaniu, prezentuja sie swietnie jak na cene 16,99, a trafilem przypadkowo na alledrogo, obecnie ze 100 jest jeszcze 98 na stanie, i przedewszystkim sa skalowe, czyli 1:24, tzn tak przynajmniej pisze na opakowaniu.

Swietny model, a co mi sie najbardziej podoba to fakt, ze jest bardzo czysto wykonany. Dobra robota.

Co do uszczelek to najlepiej popraktykuj sobie np. markerem na jakims kawalku plastiku, albo na innym modelu.

Dzięki wszystkim za miłe komentarze.

Popróbuje z tymi uszczelkami, nawet na surowej kabinie, później i tak na to podkład idzie, także powinno być ok.

Podłoga naczepy jest zrobiona oczywiście z balsy, ktorej pełno na alledrogo i w sklepach modelarskich, o ile pamiętam użylem grubosci 0,8mm, a linie zrobilem niepiszącym długopisem.

Ciągnikowi brakuje 2-ch elementów, które już są zrobione. Literki "L" w zielonym kółeczku na przednim zderzaku, oraz siateczki w dolnej części przedniego zderzaka, o której przypomniało mi zdjęcie kolegi andre33, który prezentuje ten sam model w nieco innym malowaniu kilka tematów niżej w tym dziale.

Hmmm czym malowałem ... nazwy nie podam, ale to najzwyklejszy lakier/farba do drewna, ktory mi zostal z malowania belek na tarasie, palisander albo ciemny buk z tego co pamietam.

Tak, beczki są z zestawu. W zasadzie bardzo trudno dostępne jako osobne dodatki, 2 lub 3 zagraniczne sklepy mają. Takie mam info dzięki JarkowiS.

Beczki z zestawów wojskowych 1:35 nie powinny chyba jakoś bardzo odbiegać gabarytami od tych.

Dlatego napisałem " chyba " , a roznica oczywiscie ze bedzie, ale nie jakas kolosalna.

Jak bym mial obie to bym dokonal pomiarow.