Adamik616 Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Witam wszystkich!! Otóż przy wczorajszym sprzątaniu strychu znalazłem kartonowe pudło z kilkoma starymi modelami firmy novo, bez pudełek, kalek i instrukcji.. Modelarz ze mnie przy Was jest raczej żaden (oglądałem galerie) ale mimo wszystko uwielbiam to robić, wręcz kocham ;) Ale wracając do tematu posiada może ktoś instrukcję i schemat malowania dla Swordfisha?? Bardzo byłbym wdzięczny za skany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Ja mam Miecznika z Novo, PW już poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamik616 Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Super. Dziękuję bardzo. A tak odnośnie tego modelu Novo.... Miałby może ktoś dla mnie jakieś rady co do poprawnego wykonania?? Dobrze jest przeczytać kilka dobrych rad od specjalistów Dodam, że już przy wcześniejszym modelu chciałem zastosować zestaw waloryzujący i spróbować śladów eksploatacji ale jakoś tak brakło mi odwagi. I zastanawiam się teraz czy się nie zabrać za to.. Czy któryś z Szanownych modelarzy mógłby mi doradzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Jak już ma i chce to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Tylko szkoda będzie inwestować w zestaw waloryzacyjny do tego modelu lepiej zrób go z pudełka. W następnym możesz się pokusić o zestaw eduarda za 9 zł. Takie małe zestawy są chyba lepsze do rozpoczęcia nauki z blaszkami niż zestawy ponad 25zł z wielką blachą elementów fototrawionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamik616 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Racja. Faktycznie trochę szkoda inwestować i zrobię go z pudełka. Jako następny mam zamiar złożyć DH Mosquito z Airfixa i wtedy pokuszę się na zestaw blaszek eduarda. Tylko..... Jak te blaszki się montuje?? Mam na swoim koncie ok 20 modeli. Wszystkie robię starannie i cierpliwie, ale jednak one nadal Waszym do pięt nie dorastają i dlatego mam zamiar zainwestować z blaszki i w miarę dobry zestaw airfixa. A za rok może za dwa pochwalę się na forum jakimś super modelem bo teraz to mi trochę wstyd ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi