ReVoPL Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam. Kupiłem King Tigera Italeri 7004 w skali 1:72. Ustaliłem, że pomaluje go akrylami Pactry. Znalazłem na internecie przeliczniki z ModelMaster na Pactre, znalazłem odpowiedniki dwóch farb (zielonej i brązowej), ale w modelu wymagana jest jeszcze Piaskowa. Jest to Model Master 1706 F.S 33531, szukałem na przelicznikach, ale nie znalazłem tej farby. Czy istnieje farba Akrylowa o takim samym kolorze? Cytuj
okaz1981 Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 A104 Panzer Dunkelgelb 1943 lub A96 RLM 79 Sandgelb (SG) Cytuj
ReVoPL Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Napisano 6 Sierpnia 2012 Dzięki za pomoc. EDIT: Mam jeszcze jedno pytanie, też związane z malowaniem, wiec nie będę zakładał nowego tematu, napisze tutaj. Jakie lakiery bezbarwne polecacie do malowania pędzlem czołgów w 1:72 (matowe, półmatowe) i z jakiej firmy? Cytuj
modelożerca Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Hej, Z Citadelek to byloby tak: Dark Angels Green, Graveyard Earth, i Dark Flesh Jeśli chcesz psikać, to Purity Seal mogłoby być. Cytuj
modelożerca Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Hej, Z Citadelek to byloby tak: Dark Angels Green, Graveyard Earth, i Dark Flesh Jeśli chcesz psikać, to Purity Seal mogloby być Pozdro Wojtek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi