ReVoPL Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam. Kupiłem King Tigera Italeri 7004 w skali 1:72. Ustaliłem, że pomaluje go akrylami Pactry. Znalazłem na internecie przeliczniki z ModelMaster na Pactre, znalazłem odpowiedniki dwóch farb (zielonej i brązowej), ale w modelu wymagana jest jeszcze Piaskowa. Jest to Model Master 1706 F.S 33531, szukałem na przelicznikach, ale nie znalazłem tej farby. Czy istnieje farba Akrylowa o takim samym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 A104 Panzer Dunkelgelb 1943 lub A96 RLM 79 Sandgelb (SG) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReVoPL Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Dzięki za pomoc. EDIT: Mam jeszcze jedno pytanie, też związane z malowaniem, wiec nie będę zakładał nowego tematu, napisze tutaj. Jakie lakiery bezbarwne polecacie do malowania pędzlem czołgów w 1:72 (matowe, półmatowe) i z jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Hej, Z Citadelek to byloby tak: Dark Angels Green, Graveyard Earth, i Dark Flesh Jeśli chcesz psikać, to Purity Seal mogłoby być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Hej, Z Citadelek to byloby tak: Dark Angels Green, Graveyard Earth, i Dark Flesh Jeśli chcesz psikać, to Purity Seal mogloby być Pozdro Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi