ReVoPL Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam. Jestem początkującym modelarzem. Jest to mój pierwszy model robiony na porządnie (nie jest to mój pierwszy model!!). Kupiłem model, narzędzia, farby, szpachle, surfacera, i inne potrzebne rzeczy. Szukałem i nie znalazłem odpowiedzi na 1 pytanie: przed nałożeniem kalkomani model pryska się lakierem błyszczącym, aby kalka się nie błyszczała. No i co zrobić po założeniu kalek? Zdaję mi się, że model będzie się błyszczał po nałożeniu lakieru, a nie jest to efekt pożądany przy budowie czołgu. Trzeba go prysnąć lakierem matowym czy co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Hej Mam GW Purity Seal, z tym że jest błyszczący i nie narzekam . Ale do figsów i maszyn RAF u jak znalazł Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Tak, będzie sie błyszczał, jak sie będzie błyszczał zrobisz mu łosza, poźniej bezbarwny mat np. i brudzenie, i na koniec znów mat np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi