Tomek_gnr Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 zimmerit był robiony właśnie gorącym śrubokrętem. widać.. nie twierdzę że jest to najlepszy zimmerit ale można osiągnąć przyzwoity efekt. Cytuj
Tomek_gnr Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 nie chcę tutaj prowadzić jakichś dyskusji ideologicznych na temat wyższości jednej metody nad drugą, bo też uważam że wzorek z masy prezentuje sie lepiej, ale nie powiedziałbym że jest to łatwiejsze. Wedlug mnie tak samo trudne, szczególnie dla początkującego. Cytuj
Tomek_gnr Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 pewnie, nie ma żadnej róznicy w trudności między operowaniem rozżarzonym śrubokrętem a dzibaiem w plastycznej masie. najmniejszej. podobie korekta błędów w obydwu technikach jest równie mało skomplikowana.. bo przecież rozżarzony śrubokret jest niczym pochodnia, jeden nieostrożny ruch i można spalić model albo stracić zdrowie Cytuj
Tomek_gnr Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 hurra, wygrałem. A tak na serio to odpowiadam ironią na ironie bo nie uważam żeby rozprowadzenie masy na równą i odpowiednią grubość a potem odciśniecie ładnego wzoru było specjalnie proste, ale akurat z brakiem możliwości korekty sie zgadzam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi