dan-720 Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Cześć wszystkim, Kupiłem nie dawno Scanie T142 M Roadrunner Chciałem mieć europejska wersje tej ciężarówki (T143) ale już go nie produkują, a w sklepach nie znalazłem Wiec musiałem kupić to co jest i zacząć od przeróbek. Zacząłem od najważniejszej przeróbki, przedłużenie kabiny. Nie jest ono zrobione na bazie realnej ciężarówki, wiec przedłużyłem go na oko, mianowicie 4cm. Ramę tylko trochę przedłużyłem bo nie było potrzeby. Dalsze przeróbki (albo doróbki) to przedni i tylny zderzak, osłony boczne no i meble które muszę zrobić od podstaw. Jest tez możliwe ze zrobię światła z tego: Jak wiadomo po poprzednich moich modelach będzie on w temacie Tomb Raider Pomaluje go na ten sam brązowy kolor jak Scania T Longline 'Lady Croft'. To będzie takie spotkanie pokoleń tej samej wersji ciężarówki (najlepszej moim zdaniem ) Zdjęcia z tego co zrobiłem do tej pory: Podczas gdy robiłem projekt do szkoły, miał to być 'Dragracer'. I pomyślałem ze fajnie wygląda z tym podwoziem, no ale nie poświeciłbym mojego modelu do tego To będzie na tyle, prace idą bardzo powoli, ale mam nadzieje ze będę tu często aktualizował posty Pozdrawiam, Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 W końcu wstawiłeś to na modelwork Moje zdanie już znasz na temat tej ciężarówki więc nie muszę raczej się rozpisywać, jest rewelacyjna a wiem że ty zrobisz z niej jeszcze lepszą. Bardzo fajnie że powiększasz kabinę, już nie mogę się doczekać efektu końcowego. Powodzenia, bo za pewne jest to trudny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 jak zwykle w Twoim wykonaniu ciekawy sie temat zapowiada tylko nie przesadź z LEDami bo to klasyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Pomysl z kabina bardzo mi sie podoba. Uwazam, ze wlasnie taki dach o wiele lepiej pasuje do tej serii, niz seryjny niski, czy nawet Topline. Przez taki zabieg calosc nabrala bardzo fajnego ksztaltu . Czekam na dalsze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 O kurcze, niezłe tu dziwy wymyślasz.Bardzo fajnie to wygląda, lubie modele z przeróbkami.Powodzenia w pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2012 Kilka zdjec więcej z całości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 No zacny projekt, widzę że masz trochę szpachlowania. Łatwo nie będzie ale o efekt końcowy jestem spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Dalsze prace we wnętrzu. Jak wspominałem musiałem zrobić meble od podstaw więc oto i one: Fotele i kierownica mi jeszcze zostały z podstawowego modelu R-ki które mi zostały po wymieniłem na te prawidłowe w mojej 'Lady Croft' Kanapa/łózko zrobione z dwóch łózek które były dostępne w tym modelu, górne łózko posłużyło tu jako oparcie Górna część kabiny jeszcze nie jest zaczęta. pozdrawiam, Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi