karambolis8 Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Witam. Z modelem startuję w projekcie grupowym na sąsiednim forum. Czasu jak na lekarstwo a ja rozgrzebuję kolejne modele Maszyna, której model będę chciał wykonać, to samolot z numerem bocznym 10, z pokazu w Farnborough, rok 1988. Parę fotek oryginału: Kalkomanie są w zestawie Italeri. Wyglądają na poprawne. Z dodatków zakupiłem: * fotel Pavli * dysze Airesa * osłona radaru Airesa * parę blaszek Parta i Eduarda Plan pracy: * poprawić linie podziału * przenitować płatowiec * wyciąć powierzchnie sterowe * podziałać z wnękami podwozia i goleniami * owiewka vaccu Obecnie szlifuję cały model po zalaniu linii podziału CA. Żmudne i pracochłonne zajęcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 Witam. Finis:bip:ę już z tym modelem więc będę mógł więcej czasu poświęcić MiGowi. Tymczasem brakujące fotki z obecnego stanu prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 * przenitować płatowiec * podziałać z wnękami podwozia i goleniami Ciekawy jestem tego przenitowania , a co zamierzasz zrobić z wnękami? nowa faktura? przewody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 Wnęki planuję wyciąć i zrobić od podstaw. Na bazie tego co jest teraz szkoda jakiejkolwiek roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 Może uda się wytoczyć nowe. Warsztat TS-11 z sąsiedniego forum pozwala mieć wiarę, że się uda ;) Ale szczerze mówiąc nie wiedziałem, że są za małe. Dopiszę sobie do listy poprawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 Zastanawiałem się nad tym. Na pewno będę odlewał zbiornik paliwa. Będąc naiwnym kupiłem pavlę, ale odlew wygląda tragicznie. Łatwiej zrobić od podstaw niż szpachlować i poprawiać kształt. Myślałem też nad statecznikami. Porównywałem z planami 4+. Poziome są za małe, albo za duże (teraz nie pamiętam), a pionowe mają zupełnie niepoprawny kształt. Do odlania trudne to nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 dlatego chyba dobrze zrobiłem kupując Airfixa choć w wersji UB, ale on tez ma swoje grzeszki. Według pomiarów koła Airfix`a mają 9mm , a te z Condora mają 12mm ,grubość odpowiednio 2mm i 4mm. Aerofax podaje średnicę 700x200 czyli w 1:72 powinno byc +/- 11x3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 W Martoli pojawiły się żywiczne ARMORY koła w skalach 148 i 1/72 do wschodnich samolotów. Od producenta dowiedziałem się, że w najbliższym czasie będą też do Su-27 i do MiGa-29 1/72. Problem za małych kół italerki rozwiązany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 właśnie rano widziałem w newsletterze-Mig-23,Su-17/22 Su-7...do giganta Tu-22 także ,extra bo stary ESCI nie powala. Ja sobie czekam jak będzie wyglądać malowanie dysz z charakterystycznymi przepalonymi niebieskimi plamkami.Ja nie mam patentu a też czekają airesowe dusze do hellera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi