Garek Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 No to wkońcu moje postanowienie nabrało mocy urzędowej i zebrałęm się w sobie żeby porobić i obrobić fotki z moimi modelami które od jakiegoś czasu stoją na półce. Mniej więcej w kolejności chronologicznej pokazać by wypadało 1) IVECO Turbostar Większych modyfikacji nie było, oczywiście malowana rama silnik i cała reszta, pokusiłem się o otwarte drzwi- średnio udane, no ale w tamtym czasie byłem dumny z tego, we wnętrzu fotele i łóżka obciągnięte materiałem, poza tym szyba utytłana klejem przy wycieraczkach no a otwarte drzwi troche się skrzywiły no i to byłoby chyba na tyle... 2) Renult Magnum [lowdeck] bazą do modelu był oczywiście standardowy produkt Italeri, w moim wydaniu mamy przedłużoną ramę, zmieniony całkowicie zbiornik paliwa, dodana skrzynka na pierdoły, oczywiście zmieniłem oponki na małe, oprócz tego producent umieścił silnik V8 co mnie kuło w oczy i pobawiłem się w zrobienie rzędówki. Co mi się teraz nie do końca podoba to to że lekko widać łączenie zbiornika napewno a dwa to przy niektórych elementach silnika widać moje lenistwo i pośpiech. Model narazie odstawiony na półkę jako auto pod zabudowę na którą nie mam pomysłu ;) 3) SCANIA 143M autko po renowacji, dostałem stary zakurzony model od kumpla i poprosił żebym coś z tym zrobił, bo on z tego i tak nic nie wymodeluje i tak a mi może się coś uda. Model był złożony wczesniej prostu z pudła, u mnie dostał nowe barwy, rama, nowe felgi, z tyłu udało się jakoś zrobić piastę rodem ze SCANI, jasne wnętrze, żółte klosze lamp, no i malowania na bokach i na tylnej ścianie kabiny którymi zajął się mój kolega. Z minusów to napewno skrzywione lewe koło i nieco nierówno umieszczona przednia oś, ale przymknąłem oko. Nie uważam się za jakiegoś wybitnego modelarza, w końcu nie odrazu Kraków zbudowali, zajmuję się tym bo to lubie, pozwala mi odetchnąć, uspokoić się troche, wyciszyć, pomału stopniowo uczę się nowych rzeczy i myślę że z modelu na model będzie coraz lepiej:crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MSK Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Nie mam podstaw, żeby wypowiadać się o technice, ale chciałem pochwalić pomysł na malowanie w barwach Motorhead. Super pomysł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi