jonek11 Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Witam! Pokażę wam tutaj jak robię dioramę lądowiska X(X-ray) z wietnamu. Lądowisko i cała operacja jest dość znana ze względu na to że została pokazana w filmie z Mel-em Gibsonem pod tytułem "Byliśmy żołnierzami".Prace nad dioramą już rozpocząłem. W centrum będzie legędarny śmigłowiec uh-1. Zdjęcia wrzucę za jakiś czas ze względu na ograniczony dostęp do komputera (u kumpla ) z powodu awarii. Moje pierwsze pytanie (próbowałem wielu sposobów i nie wychodzi) jak zrobić typowo wietnamską trawę. Mówiąc "typowo wietnamska" mam na myśli długą trawę,zieloną lecz miejscami suchą i co najważniejsze co zrobić żeby była realistycznie przechylona przez podmuch powietrza z wirnika śmigłowca. Żeby ta trawa wyglądała tak jak na tej stronie: http://www.scale-rotors.com/galerie/1-utility-helicopters/122-bell-uh-1d-huey-iroquois-revell.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonek11 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 P.S. Trawa na tej stronie o którą mi chodzi,widoczna jest na pierwszym i drugim zdjęciu oraz trzech od końca. Zgóry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi