fiedotow Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Zastanawiałem się, w jakim dziale to umieścić i stwierdziłem, że dam to tu. O co chodzi? Otóż chcę pomóc szwagrowi w odtworzeniu pewnych informacji o dziadku mojej małżonki. Dziadek już nie żyje od kilku lat. Jako wielkopolanin został wcielony do Wermahtu. We francji udało mu się zbiec na stronę angielską, gdzie wstąpił do polskiej armii. Na podstawie zdjęć dowiedzieliśmy się, że był w 1 Dywizji Pancernej Generała Maczka. I na tym koniec. I tu prośba: może ktoś z was na podstawie zdjęć rozpozna, jaki to pododdział, jaka jednostka - słowem będziemy wdzięczni za wszelkie informacje dotyczące tej sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Witam, post dosyc stary ale ja sioe dopiero disiaj przlaczylem. Radzilbym napisac maila do ludzi w muzeum gen. Maczka w Bredzie: http://www.maczekmuseum.nl/ Bylem tam dwa razy. Sporo tam kumatych ludzi i pasjonatow. Uciesza sie i na pewno jakos pomoga Pozdrawiam TR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi