bartus007 Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Witam! Przymierzam się do zrobienia pierwszego modelu w skali 1/35, dodatkowo pierwszy raz planuję użyć aerografu i mam pytanie odnośnie tego jak najlepiej pomalować detale i czy czegoś nie pominąłem. 1. sklejenie modelu (poza gąsienicami i kołami) 2. nałożenie podkładu 3. preshading 4. nakładanie koloru bazowego 5. postshading 6. weathering Teraz pytanie czy kolejność jest prawidłowa? Kolejne czy najpierw polakierować model sidoluxem i dopiero potem malować detale (i czym bo dużo osób poleca farby olejne do malowania detali). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartus007 Napisano 31 Maja 2013 Autor Share Napisano 31 Maja 2013 Ten tutaj np,a ogólnie podoba mi się to jak zrobił model. Gdzieś jeszcze czytałem o tym ale nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi