Fabiomaster Napisano 17 Czerwca 2013 Napisano 17 Czerwca 2013 Witam, model S/Y Polonez Polskiej firmy Mirage Hobby. Skala 1:50. Model ma 30 cm długości i ok.35 wysokości. Model się bardzo ładnie prezentuje i nie jest trudy do sklejenia, może stanowić dobrą bazę dla prawdziwych "maniaków" szkutnictwa. Model kosztuje ok. 50 zł i jest dobrze zrobiony, chodź wymaga trochę pracy przy spasowaniu głównego kadłuba. Malowany emaliami Revell, żagle i kadłub to MOTIP 9010 MAT w sprayu. Washing to Sidolux + AK 301 Dark wash for Wood Deck ( Bardzo fajny wash - polecam ). Cytuj
BALROG Napisano 17 Czerwca 2013 Napisano 17 Czerwca 2013 Fajny modelik Mam oba po dwie sztuki, będę wykonywał wspólnie z dziewczyną która jest żeglarką i chce spróbować coś skleić Cytuj
Fabiomaster Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Napisano 17 Czerwca 2013 Niestety Opty i Polonez to jedyne plastikowe jachty które można kupić na polskim rynku. Ja właśnie zamówiłem Cotre Kurun Heller`a i muszę powiedzieć, że chodź nie wielkiej skali to wykonany jest znakomicie. Mam nadzieje, że uporam się z nim do końca czerwca. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi