Fabiomaster Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Witam, model S/Y Polonez Polskiej firmy Mirage Hobby. Skala 1:50. Model ma 30 cm długości i ok.35 wysokości. Model się bardzo ładnie prezentuje i nie jest trudy do sklejenia, może stanowić dobrą bazę dla prawdziwych "maniaków" szkutnictwa. Model kosztuje ok. 50 zł i jest dobrze zrobiony, chodź wymaga trochę pracy przy spasowaniu głównego kadłuba. Malowany emaliami Revell, żagle i kadłub to MOTIP 9010 MAT w sprayu. Washing to Sidolux + AK 301 Dark wash for Wood Deck ( Bardzo fajny wash - polecam ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Fajny modelik Mam oba po dwie sztuki, będę wykonywał wspólnie z dziewczyną która jest żeglarką i chce spróbować coś skleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabiomaster Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2013 Niestety Opty i Polonez to jedyne plastikowe jachty które można kupić na polskim rynku. Ja właśnie zamówiłem Cotre Kurun Heller`a i muszę powiedzieć, że chodź nie wielkiej skali to wykonany jest znakomicie. Mam nadzieje, że uporam się z nim do końca czerwca. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi