MasterJanek Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Witam wszystkich forumowiczów Jestem tutaj nowy i chciałbym zaprezentować Wam mój nowy model, czyli Chevroleta Corvettę firmy Revell. Model ma dużo części, co jest dużym plusem, jedynie kilka z nich jest trudnych do przyklejenia. Model jest już o wiele trudniejszy do sklejenia niż np. Shelby GT350 ale jego klejenie sprawia dużo frajdy. Wszystko jest fajnie odwzorowane, nie ma źle odlanych części, wszystko do siebie pasuje i tworzy wspaniałą całość. Model wszystkim polecam. Osobiście jestem bardzo zadowolony z końcowego efektu ale pełną ocenę pozostawiam wam drodzy forumowicze. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania i oceniania. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Pierwsze zdjecie wymiata Ogolnie jak najbardziej pozytywnie, minusik za brak linii podzialu. Kasta malowana byla pedzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2013 Dzięki Linie próbowałem pogłębić ale mało to dało. A co do kasty to tak, była najpierw psiknięta białym sprayem a potem pomalowana z pędzla. Pozdrawiam i zapraszam do dalszego komentowania. ;) Uwagi postaram się uwzględnić i naprawić ewentualne błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Bardzo fajny model. Zapuść w linie podziału czarnego łosza i będzie dużo lepiej to wyglądało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Modelik przyzwoity, ale namawiałbym Cię na zrezygnowanie z pędzla (szczególnie przy nadwoziach w modelach cywilnych) - widać delikatne smugi. Na początek można zaopatrzyć się w spray. 30zł powinno wystarczyć na bazę i bezbarwny. Linie podziału - trzeba je po prostu wyryć - żadnej głębszej filozofii:)Im głębsze, tym lepsze. Jedno z czym musisz się oswoić to fakt, że przygotowanie nadwozia (linie, szlifowanie szwów, szpachlowanie) zajmuje sporo czasu a piękna kasta, choćby Twojej Corvetty, kusi, żeby pryskać "od zaraz". Fajna komora silnika. Dograsz te parę detali i modele będą znacznie lepsze. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2013 Dzięki za komety, rady i opinie. Zawsze są mi pomocne. Washa zrobię i zobaczymy co wyjdzie. Martini masz rację, nawet już zamówiłem spraye. Co do linii i przygotowania kasty obiecuję że w następnym modelu będzie to zrobione lepiej. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi