Chao Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Witam wszystkich. Zaczynam swoją przygodę z modelarstwem od tego modelu, proszę też o porady, oglądam również filmy Wujka Bohuna z sklejania tego modelu... Ukończyłem już 1 rozdział, dodam zdjęcia jak aparat się naładuję ;) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chao Napisano 25 Lipca 2013 Autor Share Napisano 25 Lipca 2013 I oto fotki Osobiście jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 pierwsza porada staraj się uzyskać lepszą jakość zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Popracuj nad robieniem zdjec, naprawde mozna zrobic piekne zdjecia bez zadnego drogiego sprzetu . Co do modelu to wybrales sobie dosc upierdliwy model jak na pierwszy raz. Tez mialem tego Actrosa i go sprzedalem w pierony - przednie zawieszenie jest o wiele za wysokie, schodki w ogole nie pasuja do zderzaka i generalnie rama jest tak cherlawa, ze lepiej nie ruszac tego modelu po sklejeniu, bo jeszcze sie rozleci, jednym slowem lipa z Italeri, no ale mam nadzieje, ze sie nie poddasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Tomeka6 co do tego modelu to wedlug mnie najlepszy model ciezarówki od italeri niema w nim błedów i czesći z innych pojazdów jak to w przypadku scanii r (gdzie jest silnik z seri 2, kierownica od 'czwórki'') początkowej wersji były problemy z mocowaniem zderzaka i kabiny teraz to poprawiono. Życzę powodzenia w budowie modelu i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chao Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Dobry! Zbytnio teraz czasu nie miałem na sklejanie, widać moją umiejętność malowania pędzlem :( W czym zmniejszać zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Witaj. Malowaniem, aż tak bardzo się nie przejmuj, bo nie jest zle. W miejscach gdzie farba pokryła zbyt dużo elementów możesz zamalować np czarnym matem. Co do ramy przydałoby się zeszlifować szwy, dopieścić ją do końca i pomalować. Życzę udanej i przyjemnej pracy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chao Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Witam ponownie Po dłuugiej przerwie, zapomniałem o radzie Hemi303 Silnik został przyklejony do ramy jak i tylnia oś, przednią oś mam zamiar złożyć na dniach. Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi