Mati.K Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 (edytowane) Witam. Chciałbym zaprezentować Wam mój kolejny, po Tomcat'ach model. Jest nim Spitfire Mk.24 z Revella w skali 1:32. Model nie sparwiał wiekszych problemów. Malowany aero, teraz czeka na błyszczący lakier. Model ten jest jedenym z elementów dioramy którą przygotowywuje (Bitwa o Anglie w 1:32). Kolejnym modelem który będzie brał udział w owej bitwie bedzie Messerschmitt Bf 109 (też Revell'a). Ale nim na niego uzbieram to troche czasu minie . Mój model jest w malowaniu RAF'u, 80 sqn, z roku '51. Edytowane 25 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 Bardzo mi się twój model podoba serio A czemu czeka na błyszczący a nie mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati.K Napisano 25 Września 2007 Autor Share Napisano 25 Września 2007 A czemu na mat a nie błyszczący :P Tak jest na obrazku na pudle od modelu, więc myslałem że tak ma być. Ale jeśli był matowy to zrobie matowy. Ale czy pod matowym kalki będą się błyszczeć (bez sidoluxu)? Chciałem zrobic błyszczący bo wtedy by sie tak nie błyszczały... Ale jeśli sie myle to mnie poprawcie, bo nia zabardzo sie na tym znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 A czemy błyszczący??!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 A co rok `51 ma wspólnego z Bitwą o Anglię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati.K Napisano 25 Września 2007 Autor Share Napisano 25 Września 2007 Niestety nic... Ale model ten nie miał malowania z tego okresu. Ale głównym motywem tej dioramy będzie ucieczka Messerschmitta przed Spitfire'em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 Z tego co wiem Spitfire Mk.24 wszedł do służby w roku 1946 - niezłe SF nam szykujesz PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi