lolek261 Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 (edytowane) Witam! Kupiłem niedawno Aerograf AB-203. Gdy dokręcałem palcami dysze by nie zerwać gwintu leciały bąbelki do zbiornika więc z czuciem zacząłem dokręcać kluczykiem po każdym czyszczeniu i problem zniknął ale raz wyleciał mały opiłek metalu więc może troszke za dużo dociągnołem. Mam pytanie czy jeśli już zdarzy się że zerwę gwint wystarczy wymienić dysze czy może sie zdarzyć zerwanie gwintu w aero a to już podobno klapa...ciągle się martwię jak nie przedobrzyć ale martwią mnie też bąbelki jak za słabo dokręcona dysza. Odkręcać po każdym malowaniu dysze by wyczyścić czy nie? Jak nie zerwać gwintu help :( Edytowane 30 Marca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Aż cud, że słowo bąbelki napisałeś bez błędu. Temat wałkowany na forum wiele razy. Odpowiem na Twoje pytanie: tak wkręcać aby nie ukręcić. A skoro zerwiesz gwint w dyszy to należy wymienić dyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Witam! Kupiłem niedawno Aerograf AB-203. Gdy dokręcałem palcami dysze by nie zerwać gwintu leciały bąbelki do zbiornika więc z czuciem zaczołem dokręcać kluczykiem po każdym czyszczeniu i problem zniknął ale raz wykleciał mały opiłek metalu więc może troszke za dużo dociągnołem. Mam pytanie czy jeśli już zdaży się że zerwę gwint wystarczy wymienić dysze czy może sie zdażyć zerwanie gwintu w aero a to już podobno klapa...ciągle się martwie jak nie przedobrzyć ale martwią mnie też bąbelki jak za słabo dokręcona dysza. Odkręcać po każdym malowaniu dysze by wyczyścić czy nie? Jak nie zerwać gwintu help :( Weź to chłopie przeredaguj i popraw błędy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi