coldzik Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Piszę ten temat trochę ku przestrodze. Mam w zapasach modelinę FIMO Soft, którą użyłem do przytwierdzenia części do malowania aero. Po 2 dniach gdy odkleiłem jedną część okazało się, że jest nadtopiona. Szybko odkleiłem wszystkie części i każda z nich jest więcej lub mniej zżarta w miejscu, gdzie przyklejona była modelina. Najmocniej nadgryzione są patyczki, które zrobiłem z wyprasek i wsadziłem w kulkę z modeliny. Przy wyciąganiu plastik się jeszcze rozciągał jakbym dopiero przypalił go zapalniczką. Także moi drodzy uważajcie na modelinę i nie próbujcie mocować nią swoich części. FIMO jest bardzo dobrym produktem jednak nie sprawdza się jako podtrzymywacz części Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 tak samo działa zwykła plastelina dla dzieci. Tylko masa typu BlueTack działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coldzik Napisano 11 Maja 2014 Autor Share Napisano 11 Maja 2014 Mówiąc szczerze nie miałem pojęcia, że te masy plastelinowe/modelinowe topią plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi