Darth_hobbit Napisano 26 Czerwca 2014 Napisano 26 Czerwca 2014 I to drugi model, nad którym będę pracował - tym razem bez abstrakcji historycznej. Podziękowania dla Solo za zainspirowanie mnie do budowy. Malowanie czarne tak jak na pudełku i model też prosto z pudła. Cytuj
Darth_hobbit Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Napisano 27 Czerwca 2014 Kocur będzie na mini podstawce raczej z zamkniętym podwoziem, ale z full uzbrojeniem. Do tego celu wykorzystam takie coś (z modeli KP): Pytanie, która pozycja jest lepsza ? W drugiej F-14 będzie wyglądał jakby dopiero co wystartował. Po drugie przyklejać to cudo superglue ? Bo mam raczej uzasadnione obawy, że klej ubrudzi miejsce połączenia. Może lepszy zwykły modelarski albo wikol ? No i co sądzicie o pomalowaniu owej podstawki ? Myślałem o czarno-aluminiowym kolorze. Środek czarny obramowanie w aluminium. Fajnie pewnie wyglądał by napis F-14A Tomcat na podstawce, ale nie wiem jak go zrobić... Cytuj
karambolis8 Napisano 27 Czerwca 2014 Napisano 27 Czerwca 2014 W drugiej wersji będzie się przewracał. Cytuj
Darth_hobbit Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Napisano 27 Czerwca 2014 Nawet jak go dociążę plasteliną i dół wymaluje ? Bo wtedy nie powinno lecieć na dziób anczy ogon Cytuj
karambolis8 Napisano 27 Czerwca 2014 Napisano 27 Czerwca 2014 Najpierw przyłóż model na sucho mocując kawałkiem patafixa i sprawdź. Cytuj
Darth_hobbit Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Napisano 29 Czerwca 2014 F-14A w skali 1:144 chwilo jedyne co jest złożone to tył samolotu i jak widać skrzydła się ruszają. Spasowanie jak na ten moment bardzo dobre. Maluję też drobnicę : fotele i kokpit. Potem malutkie kalki i pomalowanie wnęk na biało i można przód zamknąć. Cytuj
Darth_hobbit Napisano 7 Lipca 2014 Autor Napisano 7 Lipca 2014 Straciłem całe moje pozytywne uczucie do tego modelu. Nigdy kurde więcej 1:144 printed in Poland. To ostateczna forma samolotu więcej przy nim nie robię wkurzył mnie perfidnie: Jeśli mam mieć F-14 w kolekcji to tylko z 1:72 i więcej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi