Darth_hobbit Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 I to drugi model, nad którym będę pracował - tym razem bez abstrakcji historycznej. Podziękowania dla Solo za zainspirowanie mnie do budowy. Malowanie czarne tak jak na pudełku i model też prosto z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2014 Kocur będzie na mini podstawce raczej z zamkniętym podwoziem, ale z full uzbrojeniem. Do tego celu wykorzystam takie coś (z modeli KP): Pytanie, która pozycja jest lepsza ? W drugiej F-14 będzie wyglądał jakby dopiero co wystartował. Po drugie przyklejać to cudo superglue ? Bo mam raczej uzasadnione obawy, że klej ubrudzi miejsce połączenia. Może lepszy zwykły modelarski albo wikol ? No i co sądzicie o pomalowaniu owej podstawki ? Myślałem o czarno-aluminiowym kolorze. Środek czarny obramowanie w aluminium. Fajnie pewnie wyglądał by napis F-14A Tomcat na podstawce, ale nie wiem jak go zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 W drugiej wersji będzie się przewracał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2014 Nawet jak go dociążę plasteliną i dół wymaluje ? Bo wtedy nie powinno lecieć na dziób anczy ogon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Najpierw przyłóż model na sucho mocując kawałkiem patafixa i sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 F-14A w skali 1:144 chwilo jedyne co jest złożone to tył samolotu i jak widać skrzydła się ruszają. Spasowanie jak na ten moment bardzo dobre. Maluję też drobnicę : fotele i kokpit. Potem malutkie kalki i pomalowanie wnęk na biało i można przód zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 Straciłem całe moje pozytywne uczucie do tego modelu. Nigdy kurde więcej 1:144 printed in Poland. To ostateczna forma samolotu więcej przy nim nie robię wkurzył mnie perfidnie: Jeśli mam mieć F-14 w kolekcji to tylko z 1:72 i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi