peja53 Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 Po otwarciu folii Renault 5 Turbo 1:24 Hellera (prezent, nie wiadomo gdzie i kiedy kupowany) okazało się, że piórka wycieraczek są znacznie odkształcone. Przypuszczam, że sprawcą była temperatura. Czy jest sposób na wyprostowanie piórek, czy może je odciąć i wkleić nowe? Czekam na wszystkie sugestie, pozdrawiam. Peja53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 Zrób fotkę, bo tak ciężko coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peja53 Napisano 25 Października 2014 Autor Share Napisano 25 Października 2014 Dzięki, poradziłem sobie! Na forum wyczytałem, że modelarz to połączenie McGyvera ze śmieciarzem. I jest to prawda! Dla innych potrzebujących: w suszarce do włosów przysłoniłem taśmą maskującą wylot gorącego powietrza, żeby uzyskać wąski strumień wylotowy. Ciepłym (nie gorącym!) powietrzem podgrzewałem wygięte elementy i pęsetą, cierpliwie je prostowałem. Efekt zadawalający. Pozdrawiam wszystkich. Peja53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi