divinepl Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Witam wszystkich modelarzy.Zamówiłem sobie ostatnio Renault'a Magnum'a oraz naczepę Schmitz(Curtain Trailer).Jest to mój drugi model , z pierwszego nie jestem zadowolony wyszedł naprawdę kiepsko , dlatego przy sklejaniu chciałbym podłapać kilka waszych rad i uwag oraz dowiedzieć się jak się za to porządnie zabrać i co muszę kupić.Mam już małą koncepcję jak zestaw będzie wyglądał , Reno miałoby być w kolorze białym a naczepa w kolorze szarym bez żadnych naklejek etc. wnętrze przejdzie drobny "tuning" chciałbym zrobić półeczkę na laptopa oraz samego laptopa , ewentualnie pomalować elementy wnętrza na jakiś ciekawy kolor co o tym myślicie ? Z tyłu naczepy chciałbym zrobić chlapacz (nie mam pojęcia z czego go wykonać) i przemalować plandekę na szary kolor. Mam plan zrobić przewody pneumatyczne ale kompletnie nie wiem z czego to zrobić lub gdzie można takie kupić ? Tak więc na razie czekam na paczkę i cały czas myślę jak wykonać moje przeróbki Z góry dziękuję za wszystkie rady. Pozdrawiam wszystkich modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Witaj na forum, koncepcja w sumie fajna, tylko jezeli wypraski w Renault sa czarne (wnioskuje, ze tak) to trudno Ci bedzie nalozyc biala farbe tak zeby nie bylo przeswitow czarnego, bialy to chyba najgorszy kolor do malowania, moze na wszelki wypadek pomysl nad innym kolorem, ktory kryje lepiej? Odpowiadajac na Twoje pytania - chlapacze winylowe mozesz kupic tutaj: http://www.modelmakershop.com/modelmakershop/index.php?cat=c110_Univers--Trailer-Parts.html&XTCsid=mfd900u3il92scbishuhpu9917, albo tu: http://kitformservices.com/supplies.html Ewentualnie mozesz zrobic taki chlapacz samemu uzywajac polistyrenu o grubosci 0.4mm, wycinasz, malujesz, nakladasz kalke z logo i gotowe. Okablowanie mozesz zrobic z zylki wedkarskiej, ale jest ona dosc sprezysta i montowanie jej w ramie jest dosc upierdliwe, ale mysle, ze to najlepszy material. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divinepl Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 Tak , więc dziś otrzymałem paczkę z Renią Rama w połowie sklejona , tarcze hamulcowe pomalowanie teraz jeszcze tylko sklejanie silnika i muszę pomyśleć jak ładnie go pomalować bo nie mam żadnych pomysłów. Jak wam się to widzi ? Będzie coś z tego ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi