M.Durant Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Witam. Tak się zastanawiam nad tym kolorem... i proszę o wyjaśnienie. Mianowicie chodzi mi o to czy tą farbą nie były malowane całe powierzchnie samolotu skrzydła,kadłub? Jeżeli było malowanie całych maszyn, to znaczyłoby że robienie obić do blachy bez widocznego Aotake jest błędem. Czy kolor docelowy (kamuflażowy) był kładziony prosto na blachę bez podkładu ew. farby zabezpieczającej? Chodzi mi raczej o początek działań bo rozumiem że później nie było na to czasu jak i pewnie brak większego sensu zabezpieczania powierzchni zważywszy na długość żywota takiej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2015 Dzięki. Sam sobie pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Podziel się więc jakimś linkiem, bo i ja zaciekawion tematem przez Ciebie zostałem pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2015 Generalnie to jestem w trakcie ustalania, szperania w czeluściach sieci. Na owy moment dotarłem do takiego opracowania.. http://archiwum.plastikowe.pl/materialy-zrodlowe/barwy-samolotow-japonskich-donald-thorpe Jest tu szczątkowe potwierdzenie teorii, choć to zależy też od interpretacji tekstu. Ale to stanowczo za mało aby cokolwiek stwierdzić ze stuprocentową pewnością, przydałoby się znaleźć więcej na zadany temat.Więc zachęcam do działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi