homersimson1 Napisano 15 Stycznia 2015 Share Napisano 15 Stycznia 2015 Witam wszystkich. Niedawno nabyłem na pchlim targu za parę groszy taki oto aerograf. Niestety w ogóle nie znam się na aerografach i wszystkie swoje pracę wykonuję pędzlem:). Ale nie trzeba być geniuszem, żeby zorientować się, że aerograf nie działa, coś jest nie tak ze spustem, po pierwsze nie da się go wcisnąć. Po drugie nie cofa iglicy po odciągnięciu. Podejrzewam, że brakuje jakichś części. Wrzucam zdjęcie aerografu i wszystkich jego części po rozebraniu w drobny mak. I mam pytanie czy taki aerograf a to jest devilbiss sprite major nadaje się do modelarstwa?? jak go zmontować, żeby działał? Czy w w ogóle opłaca się inwestować w jego naprawę? Czego mu brakuję? Najchętniej zaniósłbym go do jakiegoś serwisu, ale po przejrzeniu google nie znalazłem żadnej naprawy aerografów w Krakowie. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Stycznia 2015 Share Napisano 15 Stycznia 2015 Może trzeba go przeczyścić? jak nie zaciąga iglicy do tyłu to może być zabrudzona iglica, albo może miałeś za mocno . A spust wciska się ( nie piszę o jego poruszaniu się do tyłu czy do przodu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi