Solaris7813 Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Witam Zakupiłem model Focke Wulfa od Revella (04165), i jutro chcę pojechać po farby. W instrukcji, na stronach ze schematami malowań, nad literą oznaczającą kolor, są jeszcze wypisane kolejno: RLM76, RLM74, RLM75. Co to oznacza? Są to oznaczenia zamienników farb? Będę bardzo wdzięczny, za szybką odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Witam Zakupiłem model Focke Wulfa od Revella (04165), i jutro chcę pojechać po farby. W instrukcji, na stronach ze schematami malowań, nad literą oznaczającą kolor, są jeszcze wypisane kolejno: RLM76, RLM74, RLM75. Co to oznacza? Są to oznaczenia zamienników farb? Będę bardzo wdzięczny, za szybką odpowiedź Pozdrawiam RLM to Reichsluftfahrtministerium czyli kolory wedlug Ministerstwa Lotnictwa Rzeszy. Tu masz ich tlumaczenie na kolory popularnych producentow farb: http://www.cybermodeler.com/color/rlm_table2.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2015 Dziękuję Ci za błyskawiczną odpowiedź. Bardzo mi pomogłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi