Solaris7813 Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 Witam Zakupiłem model Focke Wulfa od Revella (04165), i jutro chcę pojechać po farby. W instrukcji, na stronach ze schematami malowań, nad literą oznaczającą kolor, są jeszcze wypisane kolejno: RLM76, RLM74, RLM75. Co to oznacza? Są to oznaczenia zamienników farb? Będę bardzo wdzięczny, za szybką odpowiedź Pozdrawiam Cytuj
Gość Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 Witam Zakupiłem model Focke Wulfa od Revella (04165), i jutro chcę pojechać po farby. W instrukcji, na stronach ze schematami malowań, nad literą oznaczającą kolor, są jeszcze wypisane kolejno: RLM76, RLM74, RLM75. Co to oznacza? Są to oznaczenia zamienników farb? Będę bardzo wdzięczny, za szybką odpowiedź Pozdrawiam RLM to Reichsluftfahrtministerium czyli kolory wedlug Ministerstwa Lotnictwa Rzeszy. Tu masz ich tlumaczenie na kolory popularnych producentow farb: http://www.cybermodeler.com/color/rlm_table2.shtml Cytuj
Solaris7813 Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Napisano 28 Stycznia 2015 Dziękuję Ci za błyskawiczną odpowiedź. Bardzo mi pomogłeś . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi