pulkol Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Witam, Chciałbym prosić o pomoc bardziej doświadczonych kolegów. Otóż jestem w trakcie klejenia Niemieckiej ciężarówki "V 3000 S". Tzw "pakę" po sklejeniu zagruntowałem Mr. surfercarem, a później pomalowałem w kolorze panzergrau. Jak widać na zdjęciu poniżej, burty są imitacją drewna. Chcę zrobić pędzlem delikatne obicia i odrapania, ale nie mam pojęcia jakiego koloru powinienem do tego użyć. Mój pierwszy pomysł, to kolor jasnego drewna, który pojawia się pod odrapaną farbą. Niestety wyglądał bardzo sztucznie. Efekt końcowy po użyciu tego koloru, to bardziej efekt kurzu, niż obić i zadrapań. Tak więc utknąłem w miejscu i nijak nie mogę wpaść na dobry pomysł. Będę wdzięczny za wszelkie rady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Lutego 2015 Super Moderator Share Napisano 28 Lutego 2015 Najpierw pomaluj pakę na drewniany kolor, zrób z nim wszytko by wyglądało naturalnie. Potem na to szary - wydaje mi się, oglądając prace innych kolegów, że metoda "na sól" byłaby właściwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulkol Napisano 28 Lutego 2015 Autor Share Napisano 28 Lutego 2015 Cześć, No właśnie tak myślałem, że pomaluję pakę na kolor w miarę ciemnego drewna. Na to pójdzie Warn effect od AK. Muszę poszukać nieco informacji na temat malowania części imitujących drewno. Widziałem, że często są do tego używane olejne farby artystyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Lutego 2015 Super Moderator Share Napisano 28 Lutego 2015 często są do tego używane olejne farby artystyczne.Dobry kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi