lipjar222 Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Witam wszystkich serdecznie założyłem temat ze składania mojego pierwszego modelu,którego udało mi się okazyjnie kupić .Modelarstwem plastikowym zainteresowalem się od niedawna ,chociaż kiedys próbowalem sił w modelarstwie kartonowym .Myslę że udzielicie mi paru wskazówek przy składaniu tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipjar222 Napisano 9 Marca 2015 Autor Share Napisano 9 Marca 2015 Na pierwszy ogień poszedł silnik Silnik muszę pomalować kolor aluminium i tu się rodzi moje pierwsze pytanie czy muszę najpierw pomalować podkładem ,a potem aluminium ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipjar222 Napisano 11 Marca 2015 Autor Share Napisano 11 Marca 2015 Troche malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Najlepiej jest wszędzie użyć podkładu, pokaże on niedoskonałości, szwy (które następnie wypadałoby usunąć). Czekam na dalsze aktualizacje, bo mam taki model w Coupe. W razie czego pisz, postaram się pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipjar222 Napisano 12 Marca 2015 Autor Share Napisano 12 Marca 2015 W miarę postępu bedę aktualizował.Nie mam jeszcze wszystkich farb .Miske i tył bloku silnika malowałem podkładem (biały Tamiya) zauwazylem ze aluminium Pactry podkładu na raz nie pokryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 tak bywa, bo to metalik. Pamiętaj że pod jasne farby jasny podklad, pod ciemne - ciemny. Kasta z puszki będzie malowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipjar222 Napisano 12 Marca 2015 Autor Share Napisano 12 Marca 2015 Kasta jest oryginalnie czerwona .Z uwagi że jest to mój pierwszy model gromadzę wszystko od początku (farbki czy narzędzia )no i też uczę się czytając fora czy ogladając filmiki .Mam narazie parę podstawowych farbek i przygotowuję się do drugiej tury zakupu pare pędzli reszta farbek z modelu i jakies płyny do kalek.Tak że o kascie jeszcze nie myslałem chociaż jeżeli miałbym malować to farba w spreyu (aero nie posiadam) .Wczoraj wymieniłem lodówke także podstawa pod budowe spreżarki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Pamiętaj, żeby zeszlifować szwy jak są na kaście. Podkład->farba->klar->polerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipjar222 Napisano 17 Marca 2015 Autor Share Napisano 17 Marca 2015 Silnik na podwoziu Lekko wydrążylem końcówki wydechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi