dlugi6661 Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Witam spóźniona relacja z budowy skaja, wczoraj go ukończyłem, efektu finalnego nie mogę jeszcze pokazać - wrzucę do galerii w kwietniu. Ogólny zamysł - skyline w wersji street, zachowany w stylu retro, z masą dodatkowych detali Zakres zmian : - zapinki fototrawione na masce - felgi watanabe w czarno-złotym malowaniu - klatka - wycięcie samych boczków wewnętrznych z drzwi, reszta goła blacha - customowa deska - na górze carbon, stelaż i wskaźniki z polistyrenu, przełączniki z drutu 0.3 mm, folia + spawy z hobby easy - waloryzacja komory silnika - przewody zapłonowe, akumulatorowe + klemy, rura do chłodnicy + zapinka, przewody 0.1 mm do zbiorniczków, turbina + oplot, silnik po weatheringu, ma przepalone kolektory - folia na chłodnicy - weathering podwozia - aluminiowe obwódki szyb - lampy tył smoke - pasy materiałowe z zapięciami - air funnel z aluminium - rozpórka na kielichy z blaszek ..i pewnie coś jeszcze o czym zapomniałem napisać Po rozpakowaniu wyglądał tak: Silnik po brudzeniu i malowaniu Malowanie, z powodu awarii aero musiałem malować TS-17 Początek przewodów Niby mała drobnostka, narobiła mega sporo problemów + klar z motipa, który stopił praktycznie maskę Dzięki Messerowi poprawiłem to, chociaż było ciężko.. Początki deski, tutaj góra w carbonie Kasta uratowana + aluminiowe obwódki szyb Taka była inspiracja do wnętrza, przesłana przez kolegę Tak ją wyciąłem i przerobiłem, tutaj jeszcze bez przełączników i tarcz zegarów Silnik siedzi już na ramie Buda nabiera kształtów Silnik po waloryzacji Kierowca zasiadł w bolidzie No i wersja 90% done I ostatnie foto, projekt gotowy, zapraszam w kwietniu na całą sesję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 U mnie w BMW też takie wżery na masce się zrobiły. Myślałem że ja coś nie tak zrobiłem... Malowałem bezbarwnym z puszki grandprix - tej linii pobocznej Motipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 24 Marca 2015 Autor Share Napisano 24 Marca 2015 Noooo powiem Ci, że dużo osób lakieruje puchą czy sidoluxem u mnie i jedno i drugie się waży czy topi, dlatego stwierdziłem, że poprawiasz to potem tygodniami i nie jest to warte Twojego czasu - na lakierach już nie oszczędzam. Kupuję Top Coat jestem mega zadowolony, chociaż puszka pluje czasami jakimś osadem brązowym co jest akurat słabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Noooo powiem Ci, że dużo osób lakieruje puchą czy sidoluxem u mnie i jedno i drugie się waży czy topi, dlatego stwierdziłem, że poprawiasz to potem tygodniami i nie jest to warte Twojego czasu - na lakierach już nie oszczędzam. Kupuję Top Coat jestem mega zadowolony, chociaż puszka pluje czasami jakimś osadem brązowym co jest akurat słabe Też używam TopCoat , spuszczasz go czy z puszki walisz? Zacne auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 25 Marca 2015 Autor Share Napisano 25 Marca 2015 Podgrzewam lekko puszkę i z puchy walę, jak na razie nie znalazlem lepszego dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi