Paweł_ Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Witam Panowie i Panie, mam takie pytanie... Czy maszyna która jest w tytule istniała w skali tego działu? Czy istniała tylko w postaci takiej : Jakaś dokumentacja w języku łatwo przyswajalnym? Żadnych zdjęć nie znalazłem, więc pewnie jest to fikcja... ale prosiłbym o weryfikację... Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Ciekawy temat. Z tego co mi wiadomo to istniała wersja T czyli taka do operowania z pokładów lotniskowców ale pływakowa? Jeśli już o niej mowa to raczej tylko w wersji projektowej. Na pewno za to istniała wersja pływakowa Spitfire'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_ Napisano 15 Listopada 2007 Autor Share Napisano 15 Listopada 2007 Tak, o wersji T coś słyszałem, o pływakowym spicie też, ale akurat jestem ciekaw, czy ta 109ka wyszła poza fazę projektów. Z tego, co znalazłem, to ten wyżej był oznaczony jako W-0 był widziałem jeszcze takie rysunki W-1 z głównym pływakiem pod kadłubem i dwoma mniejszymi pod skrzydłami, ta wersja miała też dłuższe skrzydła... ale pewnie to tylko projekt/fikcja... Ooo, tu jest: Idem spać, jutro do krakowa o 4tej rano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi