danio934 Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 Witam Zaczynam relację z moją 2 figurką ( pierwsza była dla zabawy ), postanowiłem zrobić figurkę amerykańskiego spadochroniarza z zestawu dragona. Figurka ma kilka dziurek które będzie trzeba zaszpachlować. Teraz zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e33c268868e043e9.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b9c0edf62c01a7d5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e299c1f0626b46f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7cc1208891a6a29d.html Dzisiaj jak widać dokleiłem kończyny delikwentowi i spiłowałem szwy po formach. Jutro zaszpachluje wszystkie dziury, ale mam pytanie do bardziej doświadczonych w tej dziedzinie czy mam dać podkład na figurkę a jeśli tak to jakiego koloru??? Pozdrawiam. P.S Przepraszam za jakość zdjęć robione są kamerą cyfrową i na dodatek przy sztucznym świetle jutro zrobię przy dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Jeżeli masz aerograf to warto dać warstwę podkładową. Na odsłonięte części ciała piaskową, na mundur można dać np. czarną zmieszaną z odrobiną brązu. Taki ciemny podklad ułatwi malowanie o tyle, że jakieś ewentualne drobne niedociągnięcia przy późniejszym nakładaniu właściwych kolorów pędzlem nie będą tak widoczne. Po prostu ten ciemny kolor podkładu będzie przez oglądających odbierany jak głęboki cień. Chodzi mi o takie miejsca jak np. miejsce styku wszelkiego ekwipunku (np torby) z mundurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 24 Listopada 2007 Autor Share Napisano 24 Listopada 2007 No niestety nie posiadam aerografu, a można wykonać taki zabieg pędzlem??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 24 Listopada 2007 Autor Share Napisano 24 Listopada 2007 Witam Dziś zaszpachlowałem dziury i wyszlifowałem. Na pewno dam dzisiaj pierwszą warstwę farby i zabiorę się za ekwipunek. Teraz fotki: P.S Dzisiaj myślę, że zdjęcia są lepszej jakości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 24 Listopada 2007 Autor Share Napisano 24 Listopada 2007 No niestety mam do dyspozycji tylko szpachle, ale szykują się małe zakupy modelarskie więc kupie też i tego Miliputa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 24 Listopada 2007 Autor Share Napisano 24 Listopada 2007 Witam Dzisiaj trochę pomalowałem, za radą Salva dałem czarny podkład na figurkę i piaskowy na dłonie i głowę. Pomalowałem też ekwipunek, fotki dam jutro bo muszę położyć jeszcze z dwie warstwy farby. A teraz zdjęcia pomalowanej figurki: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 Rozumiem o co ci chodzi, ale mam mała prośbę możesz mi powiedzieć co mam teraz przykleić, aby nie mieć później problemów??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 To widzę, że jeszcze dużo roboty przede mną będę robił etapami więc liczę na każdą pomoc. Ale mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić pasek ten na którym ma się trzymać ten ochraniacz na brodę??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 26 Listopada 2007 Autor Share Napisano 26 Listopada 2007 Witam Dzisiaj miałem mało czasu na figurkę (nauka) ale znalazłem chwilkę. A oto i efekty moich dzisiejszych prac: Szelki zrobiłem z folii a zapinki z drutu trochę było z tym zabawy ale efekt mnie zadowala. Jutro postaram się popracować nad szelkami w miejscu klatki piersiowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 28 Listopada 2007 Autor Share Napisano 28 Listopada 2007 Spróbuje tej techniki przy kolejnej figurce bo już tego nie chcę niszczyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi