sim Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Witam, jestem bardzo początkujący w temacie. Z góry dziękuję za rady. Sklejam model samolotu, Grumman Wildcat 1:72. Przy sklejaniu kadłuba przez nieuwagę doprowadziłem do powstania dwóch plam z kleju na jego powierzchni. Próbowałem je zmyć rozpuszczalnikem do farb i zmywaczem do paznokci z acetonem - ale niestety to tylko pogorszyło sprawę, jedną z nich rozmazując (przez nią część powierzchni kadłuba jest chropowata). Czy można jakoś usunąć nieinwazyjnie plamy z kleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Jak nie ma tam jakiś drobnych elementów, szczegółów (jakiś śrub, linii) to spróbuj drobnym papierem ściernym (2000), i jakimś pilniczkiem i powinno pójść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi