Pi90R Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Powiedzcie mi jaka mieszanka farb (chodzi mi o kolory) robicie odpryski ? i czym uzyska sie wiekszy efekt robiac pedzlem czy gabka ? i jeszcze jedna rzecz czy nie trzeba do robienia odpryskow miec metalizera ? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Odpryski robi się na różne sposoby: 1. Zwykła czarna lub szara pactra nakładana pędzlem 000. 2. Jaśniejsza od farby bazowej farba a na nią szare zadrapanie i sychym pędzlem naniesiony metalizer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi90R Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2007 A czy da sie naniesc odpryski gabką bo gdzies czytalem ale nie pamietam gdzie ;/ i czy efekt bedzie dobry ? aha i czy dobrym sposobem na robienie blota jsa suche pigmety, ktore zalewamy woda az sie zrobi taka papka i wtedy nakladamy na model ? tutaj ----> http://www.planetarmor.com/forums/showthread.php?t=4418 tez jest pokazane jak facet nanosi na blotnik suche pigmety i czyms skrapla powie mi ktos co to za ciecz z gory dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Pi90R - jak już kilka osób pisało - ROBI SIĘ, nie czyta się. Weź sklej kilka modeli, pobaw się malowaniem, sam zobaczysz co i jak. Nie wiem dla czego, mam wrażenie, że jeszcze niczego nie sklejałeś, a po Twoich pytaniach wynika, że chcesz od razu robić suuuuuper zwaloryzowany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi90R Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2007 No masz racje ;P nie skleilem ale jutro powinienem juz go dostac bo zamowilem ;P a powiedz mi czy pedzlem da sie zrobic dobry podklad ? jezeli bedem nakladac cienkiie warstwy grubym pedzlem ? bo aeograf bym chetnie kupil ale ;/ na kompresor to mnie nie stac ;/ Pozdrawiam i prosze wytlumaczy mi ktos tylko czy da sie zrobic bloto z suchych pigmetow i wody ? wymieszac i nalozyc na model ? :P to juz moje ostatnie pytanie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryq Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Temat o błocie już istnieje. Możesz zerknąć http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=880&highlight=b%B3oto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi90R Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2007 dzieki nie umialem tego znalesc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi